Skip Navigation LinksDirector’s-Message

Müdürün Mesajı

Prof. Dr. Ali Hakan Ulusoy

Değerli Öğrencilerimiz ve Öğrenci Adaylarımız,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en eski ve tek devlet Üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü web sayfasına hoş geldiniz.

Bir dünya üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi sahip olduğu gelişmiş altyapısı, zengin spor, sosyal ve kültürel etkinlik olanakları, uluslararası akreditasyonları, uluslararası öğretim ortamı, dünyanın her yerinde geçerli diploması ve nitelikli öğretim kadrosu ile yüzün üzerinde farklı ülkeden gelen öğrencilere lisans eğitimi yanında yüksek lisans ve doktora eğitimi vermektedir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi, yüksek lisans programları ile öğrencilerini girişimci, küresel düzeyde rekabete hazır, sorunlara çözüm üretebilen, araştırmacı, analitik düşünce yetisine sahip, gelişmeye ve ilerlemeye açık, etik değerlere bağlı uzmanlar olarak yetiştirmeyi hedeflerken, doktora programları ile bilime evrensel anlamda özgün katkı koyacak, akademik hayata tam donanımlı bilim insanları olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu hedefler doğrultusunda üretilen bilimsel çalışmalar neticesinde Doğu Akdeniz Üniversitesi her geçen yıl dünya sıralamasında üst sıralara tırmanmaktadır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi lisansüstü öğrencileri sürekli gelişmekte olan zengin ve dinamik yapıdaki Türkçe ve İngilizce olarak 47 tezli ve 33 tezsiz yüksek lisans ve 23 doktora programında, alanlarında uzman ve öğrencilerle kolay iletişim kurabilen öğretim kadrosu ile eğitimlerini sürdürme şansına sahip olmaktadır.

Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü web sayfasında yüksek lisans ve doktora programları hakkında bilgi yanında, lisansüstü eğitime ilişkin eğitiminiz boyunca ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri bulabilirsiniz.

Doğu Akdeniz Üniversitesi lisansüstü programlarına katılmış olan öğrencilerimizi tebrik ederken, katılmayı planlayan öğrenci adaylarını Üniversitemiz ailesinin bir üyesi olarak görmeyi umar, eğitim hayatlarınızda başarılar dilerim.

Sevgilerimle,

Prof. Dr. Ali Hakan Ulusoy