Doğu Akdeniz Üniversitesi Lisansüstü Programlarına Yatay Geçiş İmkanı

Yayınlanma Tarihi: 26 Mart 2020, Perşembe

Sevgili Öğrenci adayımız,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tek devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) gelişmiş altyapısı, nitelikli öğretim kadrosu, İngilizce/Türkçe dilinde kaliteli programları, uluslararası akreditasyonları, uluslararası öğretim ortamı ve dünyanın her yerinde geçerli diplomasıyla sizi de DAÜ'de eğitime davet eder.

Doğu Akdeniz Üniversitesi tarafından sunulan akademik özgürlüğe ve etik ilkelere dayalı lisansüstü eğitim, öğrencileri yüksek seviyeli akademik bilgi ve becerilerle donatmanın yanısıra, akademik çevrede, endüstride ve servis sektöründeki rekabetçi ortama hazırlar. Verilen eğitimin misyonu kendi uzmanlık alanlarına ait gelişmeleri ve eğilimleri takip eden, özgün araştırma ve iletişim becerileriyle donanmış, topluma çeşitli sektörlerde üst düzeyde katkıda bulunacak mezunlar yetiştirmektir.

Gururluyuz çünkü DAÜ yeniden Times Higher Education (THE) listesinde. Dünya'nın en yaygın referans gösterilen üniversite sıralamalarının yayıncısı olan ve İngiltere'de yayınlanan THE, 2020 yılı için Dünya'nın en iyi üniversiteleri sıralamasını açıkladı. Söz konusu sıralamaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) sadece DAÜ girmeyi başararak, 801-1000 bandında yer aldı. Toplamda 1,376 üniversitenin girdiği listede DAÜ, Türkiye üniversiteleri arasında Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Atılım Üniversitesi'nin ardından 10. sırayı aldı. THE listesine Türkiye'den toplamda 34 üniversite girdi. Kıbrıs adası genelinde ise listede Güney Kıbrıs'tan iki, KKTC'den ise yalnızca DAÜ yer aldı.

Birçok uluslararası akreditasyon, denklik, üyelik ve işbirlikleri bulunan DAÜ'de (https://www.emu.edu.tr/tr/dau-hakkinda/akreditasyonlar-denklikler-siralamalar-uluslararasi-uyelikler-ve-sertifikalar/597) dolayısıyla kaliteli eğitim sunumu ve sürekli gelişim kaçınılmazdır. Bu başarıda sizi de aramızda görmeyi ümit ederiz.

DAÜ, diğer eğitim kurumlarında okuyan öğrencilerden yatay geçiş başvurusu kabul etmektedir. Lisansüstü programlara başvurular Online Başvuru Sistemi üzerinden yapılmalıdır. Herhangi bir başvuru ücreti alınmamaktadır. Yüksek Lisans ve Doktora programlarımızın listesi için tıklayınız. Başvuru sırasında üç farklı program seçilebilmektedir.

Üniversiteye kabul alarak, kaydını tamamlayan öğrenciler, ders muafiyet başvurularını, kayıtlı oldukları akademik birim sekreterliklerine; dilekçe, orjinal not dökümü (transcript), ders içerikleri ve terk belgesi ile yapmalıdır. Ders muafiyet başvuruları, öğrencinin kabul aldığı programın ilk program dersine kayıt yaptırdığı dönemin sonuna kadar kabul edilmektedir.

Lisansüstü program ders muafiyet başvuruları aşağıdaki koşullar çerçevesinde değerlendirilmektedir:

1. Muafiyet talep edilen derslerin bir diploma için kullanılmamış olması ve eşdeğerliklerinin gösterilebilmesi,
  2. Derslerin, öğrencinin DAÜ'de herhangi bir lisansüstü programa kayıt olduğu dönemden önceki son beş akademik yıl içinde alınmış olması ve başarı notunun en az “B" olması,
  3. Ders muafiyeti yoluyla öğrencinin kaydolduğu programa aktarılan derslerin toplam kredisi, programı tamamlamak için gereken toplam kredinin en çok yarısı kadar olabilir (Örneğin 7 derslik bir program için en fazla 3 derse muafiyet verilebilir).

Ders muafiyeti yoluyla öğrencinin programına aktarılan kredili en az üç derse, karşılık öğrencinin programdaki toplam öğrenim süresinden, Lisansüstü Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nde belirtilen en az süreden daha kısa olmaması koşuluyla, bir dönem düşülmektedir.

Sizleri de Doğu Akdeniz Üniversitesi ailesinde yakın zamanda görmeyi ümit eder, saygılar sunarız.

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü
Doğu Akdeniz Üniversitesi