Skip Navigation LinksAnnouncements

Wiley Dergilerinde Ücretsiz Açık Erişim Yayın Anlaşması

Yayınlanma Tarihi: 23 Haziran 2023, Cuma

Wiley Dergilerinde Ücretsiz Açık Erişim Yayın Anlaşması

TÜBİTAK ULAKBİM ve Wiley, Türkiye'deki ve KKTC'deki akademik kurumların açık erişim yayıncılığını yaygınlaştırmak ve desteklemek amacıyla 3 yıllık dönüşümsel bir anlaşma imzaladılar.

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yürütülen EKUAL Projesi kapsamında, Wiley yayınevine ait elektronik dergilere erişim devam ediyor. Bununla birlikte, yapılan anlaşma ile 2023-2025 dönemini kapsayacak şekilde "Oku & Yayımla" (Read & Publish) modeli de anlaşmaya dahil edildi. Bu anlaşma sayesinde Türkiye ve KKTC'deki tüm üniversiteler, Wiley Yayınevi'nin yaklaşık 1,400 e-dergisine erişim sağlayabilecek. Anlaşma, Wiley Hibrit ve Gold dergilerinde (Hindawi hariç), Türkiye ve KKTC adresli makalelerden Q1 ve Q2 kategorisinde yayın kabul edilen Araştırma Makalesi, İnceleme Makalesi, Veri Makalesi ve Hızlı Yayın türündeki makalelerin "Açık Erişim" olarak yayımlanmasını mümkün kılacak ve herhangi bir Makale İşlem Ücreti (APC) ödenmesine gerek olmayacak. Bu şekilde, Kuzey Kıbrıs'ta üretilen bilimsel yayınların görünürlüğü ve etkisi artacaktır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde çalışan araştırmacılarımız, makalelerini Açık Erişim olarak yayımlatmak istedikleri durumda, Wiley'e makale başvurusu yaparken üniversitemizin kurumsal e-posta adreslerini başvuru formlarına kaydetmelerinin, Açık Erişim onay süreçlerinin sorunsuz işlemesi açısından önemli olduğunu unutmamalıdırlar.

Wiley Açık Erişim Anlaşması Yayın Seçim Kriterlerini aşağıdaki linkte bulabilirsiniz:

Dergi listelerini alttaki linklerde bulabilirsiniz.

Wiley Erişime Açık EKUAL Dergi Listesi 2023

Wiley Gold & Hybrid Q1&Q2 AE Desteği Yapılacak Dergi Listesi 2023

Anlaşma için hazırlanan sayfanın linkini aşağıda bulabilirsiniz: